Apelul unui doctor. “Autorităţile ne mint. Pacienți infectați vor muri fără diagnostic”

Silvia Costinean, medic din cadrul Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti, a publicat pe reţeaua de socializare Facebook următorul mesaj pentru a ne aduce la cunoştinţă despre situația din spitale, avertizându-ne că situaţia este foarte gravă, iar autoritățile ne mint.
Citiţi comentariul integral şi trageţi concluzii.

“Sunteți liberi să mă acuzați ca induc panica și alte tâmpenii.
Dar, există mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști.
Nu știți ce se întâmpla cu adevărat in spitale.
În primul rând, nu exista teste. În spitale mari din Bucuresti, ce să mai vorbim de provincie.
Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.
Personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat.

De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensiva, celor incluși în așa zisele TI pentru COVID, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală.
Masca aceea e buna pentru ieșit pe stradă – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți – nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu pacienții infectați!

Deși medicii italieni au avertizat ca este CONTRAINDICATĂ ventilația non- invazivă, pentru ca in final tot ajungi sa intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru că prin aplicarea de presiuni pozitive în nazofaringe împingi toată încărcătura virală in plămâni, deci agravezi inflamația interstitială pulmonară (același lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe că este grav, cel de la Bals, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!

De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologică, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID- negativi și transferați din Bals in alte secții de terapie intensiva. Primul a decedat intre timp, soția lui e in carantina, dar el a fost declarat negativ.
Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut în diagnostic “pozitiv pentru coronavirus comunitar”.
De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?
Suspiciunile sunt întemeiate – context epidemiologic, insuficientă respiratorie severă – cum oare ii iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidență!
Ambii au fost admiși prin transfer într-o altă secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.
Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienții confirmați și declarați pozitiv.

Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor!
Oficial, personalul este lăsat sa fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, ca nu e nevoie de echipament de protecție.
Se întreabă retoric medicii anesteziști “unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru ca tu nu ai fi lăsat sa se întâmple asta!”

Când se vor aduna morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevarul! Dar, va fi prea târziu!

Silvia Costinean

Dna Silvia Costinean, vrem să Vă Mulţumim şi ne înclinăm în faţa tuturor cadrelor medicale care în aceste zile îşi riscă viaţa pentru noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here