Alianţa medicilor – Apel oficial

Alianţa medicilor a făcut următorul apel către autorităţi.
Text preluat de pe pagina de Facebook.

“Facem apel la autoritati sa pregateasca sistemul sanitar pentru efortul urias la care va fi supus.

1) Asigurati fonduri suplimentare nelimitate pentru sistemul medical – spitale, ambulante, cabinete de familie – pe perioada crizei.

2) Asigurati masti si costume de protectie pentru tot personalul medical.

3) Angajarea in regim de urgenta de personal medical calificat, alocarea de fonduri pentru spitale sa isi suplimenteze schema de personal, identificarea de spatii de cazare pentru medicii din afara localitatii, hoteluri etc.

4) Pregatirea spitalelor existente. Identificarea de spatii de expansiune si pregatirea lor pentru gazduirea de pacienti – policlinici si alte stabilimente medicale in primul rand.

5) Construirea urgenta de spitale temporare langa spitalele permanente pentru a trata bolnavii cu forme usoare de corona virus.

6) Achizitia in regim de urgenta de echipamente medicale, cumpararea tuturor stocurilor distribuitorilor din Romania si tot ce se mai poate aduce din strainatate – ventilatoare, paturi, substante, piese de schimb, materiale de uz curent, consumabile etc.

7) Trimiterea de epidemiologi de catre Ministerul Sanatatii in fiecare spital care sa preia temporar managementul si sa le organizeze pentru confruntarea cu COVID-19.

Trebuie achizitionate urgent sute de mii de teste si organizate locuri de testare din masina si la domiciliile tuturor persoanelor racite. Testarea actuala este insuficienta pentru a identifica focarele la un moment de inceput.

Nu mai este timp de pierdut, o epidemie masiva poate incepe oricand, actionati in regim de urgenta maxima altfel Romania risca sa se confrunte cu un dezastru umanitar!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here