Friday, November 27, 2020
Home Sanatate & frumusete 5 paşi pentru întărirea imunităţii

5 paşi pentru întărirea imunităţii

Acum, la început de toamnă, este cel mai bun moment pentru a începe o cură de imunizare. Aceasta durează între una şi trei luni şi îţi întăreşte organismul în faţa virusurilor şi a bacteriilor care îţi vor da târcoale la iarnă. Contează atât alimentaţia, cât şi stilul de viaţă, în general.

Alimente recomandate
În pieţe găseşti tot ce ai nevoie pentru întărirea imunităţii: cătină, afine, merişoare, pe care le poţi păstra la borcan, amestecate cu miere. Ia câte o lingură din acest amestec pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, şi îi vei asigura organismului doza necesară de vitamina C şi de antioxidanţi. Consumă fructe şi legume cât mai colorate, de sezon! Nu te feri de ceapă şi usturoi, adevărate antibiotice naturale, mănâncă multe roşii, broccoli, pătrunjel, dar şi morcovi, ardei şi dovleac, pentru conţinutul de betacaroten. Alimentaţia ta trebuie să mai conţină proteine şi grăsimi de bună calitate, cereale integrale, fructe oleaginoase şi ceaiuri din plante medicinale.

De evitat
Renunţă, măcar în perioada acestei cure, la alimente procesate, la dulciuri şi grăsimi, care îţi aduc doar calorii goale şi chimicale, care supun organismul unui efort în plus, fără a-i furniza nutrienţii necesari. Ţigările şi alcoolul îţi slăbesc, de asemenea, sistemul imunitar.

Atenţie la stres
Este cel mai mare duşman al imunităţii. S-a demonstrat ştiinţific că în perioadele stresante se secretă în exces cortizon, hormon care scade formarea anticorpilor.

Fă mişcare
Oricât de bine ai mânca şi oricât te-ai odihni noaptea, nu rezolvi nimic dacă ai o viaţă sedentară. Îţi întăreşti imunitatea dacă faci sport în aer liber. În acest fel, celulele se oxigenează mai bine, îţi îmbunătăţeşti circulaţia sanguină şi îţi dezvolţi musculatura.

Dormi suficient
E recomandat să dormi cel puţin 8 ore pe noapte. În timpul somnului, organismul se reface şi creşte nivelul de globule albe, care au rol de creştere a imunităţii. Un organism obosit nu va putea să lupte cu bacteriile şi virusurile care îi vor da târcoale.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most Popular

Scandal în MAPN- Militarii și avocatul sunt INTIMIDAȚI pentru a renunța la procese

Soldele a peste 70.000 de soldați activi ai MAPN, ar fi fost calculate eronat, în mod intenționat. Paguba calculată se ridică la aproximativ 240.000...

După 10 luni mortalitatea de COVID este INFIMĂ – 0,018% mortalitate la nivelul Lumii

Să luăm aminte! Că să înțelegem… 0,018% mortalitate CoVid la nivelul Lumii. 0,054% mortalitate CoVid în România. După 10 luni de Plandemie Mortalitatea de CoVid este infimă,...

Guvernul a furat banii din alocaţiile copiilor şi i-a folosit pentru campania electorală

Banii pentru alocaţiile copiilor au existat și există. Guvernul i-a luat și i-a pus în pixul premierului pentru a fi folosiți într-un mod discreționar....

Vaccinul COVID Pfizer conţine nanotehnologie experimentală care nu a mai fost folosită pe oameni

Vaccinul COVID-19 al lui Pfizer necesită stocare la -70°C. De ce? Pentru că ar conține componente nanotehnologice experimentale care, atenţie! nu au fost folosite...

Recent Comments