5 comportamente toxice care alungă oamenii de langa tine!

Sa fim sinceri!
La un moment dat, toți ne-am comportat într-un mod dăunător. Fie că vorbim de comportamente toxice frecvente sau doar ocazionale, pentru a fi fericit pe termen lung este esențial să conștientizezi când ți se intampla și… să te oprești.
Iata 5 cele mai întâlnite comportamente toxice!
1. Nevoia constantă de validare externă
Oamenii care se straduiesc sa fie recunoscuți pentru meritele lor de catre ceilalți oameni, sunt obositori! Persoanele care sunt prinse în necesitatea de a-și demonstra valoarea, iar și iar, și iar, și care doresc să-și arate valoarea peste ceilalți, sunt neintenționat, toxici! Ia aminte!
2. “Agățarea” de dureri sau de pierderi
Una din cele mai grele lecții de viață este să înveți să “lași să treacă”, fie ca este vorbă de durere, iubire, vină sau pierderi.
Este absolut necesar sa te eliberezi emoțional de lucrurile care odată au însemnat enorm pentru tine, astfel vei lăsa trecutul în urmă ca să poți avea un viitor armonios.
3. Lipsa de auto-control emoțional
Incapacitatea de a-ți gestiona emoțiile te poate face toxic pentru toata lumea din jurul tau. Poate ai întalnit oameni care fac crize de nervi sau plâng la cea mai mică problema. Dacă ți s-a întâmplat să te regăsești tipând la un angajat pentru o mică greșeală pe care a făcut-o, sau la copiii tai pentru ca au vărsat suc pe podea, și tot așa, atunci citeste până la capăt, o să găsești soluția în acest articol.
4. Emiterea unor judecăți superficiale despre alte persoane
Nu judeca niciodata o persoană în funcție de ceea ce îți arată.
Amintește-ți ca ceea ce vezi este de cele mai multe ori ceea ce persoana respectivă a ales să-ți arăte, sau ceea ce a fost determinată să afișeze, mânată de vreo stare de spirit temporară. Durează poate ani de zile să cunoști pe cineva cu adevărat, nu pretinde superficial că știi ceva doar după câteva situații, pentru ca te minți singur/a.
5. Ascunderea adevăratului TU
Oamenii nu se pot conecta la tine dacă tu încerci constant să te ascunzi. Iar această situație devine cu adevărat toxică în momentul în care cineva se atașează de falsul TU.
Deci, aminteste-ti, indiferent de rasă, culoare, vârstă, credințe sau decorațiuni exterioare, ești o ființă extraordinară, fix așa cum ești tu! Dacă în cercurile în care îți petreci timpul te simți ca un pește pe uscat, și tocmai din acest motiv îți ascunzi adevărata personalitate, GASEȘTE ALTĂ APĂ SĂ ÎNOȚI, în loc să te prefaci! În cazul în care te regăsești în unul sau în mai mai multe dintre aceste comportamente toxice, amintește-ți că nu ești singurul. Cu toții avem personalități nesănătoase îngropate undeva adânc în noi, care tind să iasă la suprafață cateodata. Cheia este Conștientizarea!
Schimbă ce e toxic! Lasă ce este frumos!
via nlpexplorer.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here