3 remedii puternice cu TEI, de făcut acasă – elimină toxinele, alungă insomnia şi oboseala cronică

Teiul este înscris în lista plantelor care luptă pentru echilibru şi sănătate.
Florile de tei şi preparatele obţinute din acestea au numeroase virtuţi terapeutice ce pot ajuta la ameliorarea diverselor afecţiuni.

Medicament natural

Florile de tei au în compoziţie un anumit tip de zahăr, ulei esenţial (farnesol), acid galic şi catechol.
Toate acestea conferă plantei proprietăţi neurosedative şi antispastice, reducând inflamațiile de la nivelul aparatului respirator şi fiind astfel de mare ajutor celor împotriva virozelor sau răcelilor.
Foarte important de menţionat este şi faptul că, graţie flavonoidelor cu rol de protecţie împotriva radicalilor liberi, care sunt principalii factori în apariţia bolilor grave, teiul previne deteriorarea celulară.
Astfel spus, florile teiului conţin substanţe care stimulează refacerea ţesuturilor, ajutând organismul să înlocuiască rapid celulele bolnave cu altele noi şi sănătoase. De calităţile detoxifiante ale plantei putem profita preparând remedii eficiente, adevărate concentrate de sănătate şi vitalitate, care ne ajută să depăşim perioadele de stres, precum şi efectele nocive ale acestuia asupra organismului.

Tinctură din flori de tei

Tinctura din flori de tei un elixir concentrat cu efecte terapeutice foarte puternice, pe care este bine să ȋl întotdeauna la îndemână. Administrat în mod regulat, remediul grăbeşte fluidizarea sângelui, grăbeşte eliminarea toxinelor şi ajută globulele albe să producă anticorpi. Ingrediente 20 gr. flori de tei, uscate şi măcinate; 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade Mod de preparare şi administrare Într-un borcan de sticlă, se pun florile de tei uscate şi măcinate, iar peste ele se toarnă alcoolul alimentar. Recipientul se închide ermetic şi se păstrează în locuri ferite de lumină, timp de 10 zile, agitând preparatul de 3 ori pe zi. După această perioadă, lichidul se filtrează şi se păstrează în frigider pentru încă 6 zile, pentru a se decanta. După ce a fost separată de reziduri, tinctura se păstrează în sticluţe închise la culoare.
Doza recomandată: Copii – 20 de picături, administrate seara Adulţi – 30 de picături, de 2 ori pe zi.
Cura se ţine 2-3 săptămâni, iar la nevoie, se poate relua după o pauză de 7 zile, timp de 3 luni.

Florile de tei au proprietati detoxifiante

Extract fluid de tei

Un alt preparat pe care este bine să îl avem în vedere este extractul fluid de tei, un remediu cu efecte puternice.
Este recomandat în cazuri de insomnie, depresie, atacuri de panică sau iritabilitate exagerată.

Mod de preparare şi administrare
Se fierb pe baie de aburi 100 ml. tinctură de tei, obţinută după metoda prezentată anterior. Se lasă pe foc până când cantitatea iniţială se reduce, prin evaporare, la 30 ml, ceea ce înseamnă aproximativ 2 linguri de lichid.
Se administrează 20-30 de picături de extract fluid de tei, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, în cură de 2-3 săptămâni. La nevoie, tratamentul se poate relua după o pauză de 7 zile.

Vin medicinal din tei şi busuioc

Remediul este recomandat îndeosebi celor care suferă de oboseală cronică, au un somn agitat sau se trezesc des în timpul nopţii. Mod de preparare şi administrare Într-o sticlă de 1 litru se pun 50 gr. flori de tei şi 50 gr. busuioc uscat şi mărunţit. Peste plante se toarnă vin roşu sec, iar sticla se astupă bine cu un dop de plută. Se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, perioadă în care se agită de 3 ori pe zi, apoi vinul se strecoară şi se depozitează în locuri umbroase. Se consumă câte 1 păhărel (100 ml.) seara, înainte de culcare, în mod regulat.

via topremediinaturiste.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here